Siste nytt fra kretsene i NTL

Her kommer siste nytt fra NTLs kretser. 

Nytt

Ole Nilssen med soloplate

08-07-2017Trekkspilleren Ole Nilssen kommer fra Løten i Hedmark. Nylig kom han med sin første soloplate, ”Premiér”, og der handler det om folkemusikk spilt på trekkspill.
 
Han er en av landets unge og nyskapende folkemusikere. Trygt forankret i sin egen tradisjon løfter han blikket og lar impulser fra samtiden bli en naturlig del av uttrykket. 
 
- Mye av musikken på plata har jeg hørt og spilt siden jeg var liten, og jeg har derfor hatt muligheten til å forme den over lang tid. Jeg er trygg på tradisjonen, og det føles derfor godt å kunne leke og utfordre meg sjøl, forteller han.
 
Ole Nilssen er utdanna fra Norges musikkhøgskole, og er tross sin unge alder en prisbelønnet folkemusiker. Nylig ble han tildelt Løten kommunes kulturpris for sitt arbeid med å fremme lokal folkemusikk. De siste årene har han også mottatt en rekke stipender. Vi nevner også at han er en dyktig danser. 
 
Musikken har vært en viktig del av oppveksten hans, og både nålevende og historiske kilder fra hjemstedet har vært utgangspunktet for hans fordypning i Hedemarkens unike musikktradisjoner.
 
- Folkemusikken er en utrolig nær og personlig musikkform. Jeg er veldig glad i denne musikken, og fascineres av tanken på at den har blitt nedarvet gjennom generasjoner. Sjøl lærte jeg å spille av bestefaren min, og det har gitt meg mye inspirasjon i arbeidet med denne plata.
 
Vi kommer tilbake med anmeldelse av plata i kommende utgave av Trekkspillnytt.
 
(Pressefoto)