Fusvatnet trekkspill- og musikkfestival

11. - 14.
jun

Fustvatnet trekkspill og musikkfestival 2020

Hvis du i disse dager sitter og lurer på hva du skal gjøre den 11. – 14. juni 2020, så kan kanskje dette friste!?

Fustvatnet Trekkspil-l og Musikkfestival, er en voksende festival som arrangeres av Hellfjell UL i bygda Fustvatnet! Denne bygda finner man ved å følge E6 nordover fra Mosjøen(Vefsn kommune) i ca en mil! Festivalen holdes på Baågneset grendehus, som ligger ved naturskjønne Fustvatnet sine bredder! I år blir festivalen arrangert for 10. gang!

Festivalen ble startet som en direkte arvtager etter Sørfjordfestivalen i nabokommunen Hemnes, der den ble avholdt på Bjerka! Denne festivalen la inn årene og Hellfjell UL la festivalen sin på samme dato Sørfjordfestivalen ble arrangert! Etter hvert så viste det seg at høsten, sånn rundt slutten av juli, starten av august, var en særdeles travel tid! Både for festivalgjengere og spillemenn og damer, derfor ble det besluttet å legge Fustvatnet trekkspill og musikkfestival til tidlig sommer! Da sånn ca en uke før St Hans! Og det ser ut som en indretier!

I 2019 var det ny rekord i antall bobiler og vogner under festivalhelgen! Bortimot 70 rullende boenheter var til stede på campen, 12 orkester var i ilden og rundt om 250 mennesker var innom dansesalen fredag og lørdag! Og med alt på en flate, så går man ikke glipp av mye!

Plassen Baågneset rommer bort i mot det doble av fjorårets campere og i tillegg er det mye telt! Og er det sånn at man ikke absolutt trenger strøm, så er det sikkert plass til enda flere! Huset har åpent med dusjer og toalett hele helgen, i tillegg til restaurant som i år kommer til å satse på frokost også!

Festivalen har slitt noen år, men lagsleder Kristin Engan tok sammen med dyktige medarbeidere noen grep og det gjorde susen! Festivalen blir større og større og folk gir gode tilbakemeldinger om at de trives! Og spillefolket er også meget fornøyd med festivalen! Per Kristian ”Pelle” Trøstholm, har kjørt lyd i nesten alle prener festivalen har vært, og han kjenner ”alle” musikerne og vet hva de vil ha! Da blir det god lyd!

Årets utgave av festivalen er altså den tiende, og dermed så håper arrangøren at det også kan skje med rekorder i både dansere og kanskje musikere! Et av ønskene for årets festival, er å kunne ta i bruk utescenen og danseplatten! Hvis det ikke blir så mange flere band, så kan de kanskje få to spilleøkter pr kveld! Ingenting er plangalt enda, så alt ligger åpent!

Så vil dere oppleve Nord Norsk natur på sitt beste, med lys hele natten og en intim festival, på et intimt område, så er så absolutt Fustvatnet Trekkspill og Musikkfestival, festivalen dere bør besøke! For informasjon, så kan dere også kontakte festivalgeneral Kristin Engan! Hun har telefon 926 92 528! Festivalen har også egen Facebook-side som rett og slett heter Fustvatn Trekkspill og Musikkfestival!

Her blir det når festivalen nærmer seg lagt ut program, spilletider og annen info!

Så til dere alle! Velkommen til Mosjøen, Fustvatnet og Baågneset, under Fustvatnet Trekkspill og musikkfestival 2020!

Ole Kristian Eli

Sted: Fusvatnet