Spilte i residensen til den islandske ambassaden

05-03-2020


SPILTE: Kristina Farstad Bjørdal og Ásta Soffía Þorgeirsdóttir spilte i den islandske ambassaderesidensen. (Foto: Per J. Grøthe)

Ásta Soffía Þorgeirsdóttir og Kristina Farstad Bjørdal hadde et spennende spilleoppdrag i den islandske ambassadens residens i går kveld. På programmet sto blant annet uroppføring av Jo Asgeir Lies  "Traces of Traditions", som er spesialskrevet for Storm Duo og støttet av Norsk Komponistfond.

Jo Asgeir Lie var til stede og orienterte om dette nyskrevne verket, som har fire satser. Det bygger på norsk og islandsk folkemusikktradisjon, komponert i klassisk stil. Den islandske ambassadøren Ingibjörg Davíðsdóttir overvar også konserten, og hun snakket om blant annet de tette kulturelle båndene mellom Norge og Island. Til stede ellers var inviterte gjester fra Norge og Island. 

Denne konserten var for øvrig startskuddet for Nord-Norge-turneen til jentene. I kveld, torsdag, skal de spille i Sigerfjord kirke i Sortland. Fredag kveld står konsert i Trondenes kirke i Harstad på programmet. I Harstad medvirker også Heidi Gyldenås Nymoen og Tone Salberg. Flere andre konsertsteder får besøk av jentene, blant annet Mosjøen. Senere skal de spille på Island. 

Mer om konserten i ambassaderesidensen kommer i mai-nummeret av Trekkspillnytt. 

Per J. Grøthe