Mathias til finalen i Virtuos 2020

25-01-2020


Finalistene i Virtuos 2020. Mathias Rugsveen helt til høyre på bildet. (Foto: Privat)

Mathias Rugsveen (16) deltok i går i semifinalen i "Virtuos 2020" som blir arrangert av NRK hvert annet år. Han vant sin gruppe, og blir dermed å se i finalen 21. mars.

Her møtte han eliten av unge norske musikere. Det var ti semifinalister som ble delt inn i to grupper.  Gruppa til Mathias besto av  Magnus von Brandis (17), saxofon, Kei Solvang (17), piano, Selma Ringdal (17), horn, Olaf Andreas Strand (20), piano, i tillegg til Mathias på trekkspill. Vinneren i hver gruppe gikk direkte videre, så skulle dommerne velge ut to til i tillegg som skulle komme til finalen. Mathias spilte «Brahmsiana» av Viatcheslav Semionov, og «Barberen i Sevilla» av Rossini, arrangert av læreren hans, Alexander Dmitriev.  Mathias var fornøyd etter at han hadde spilt, og det viste seg at det var dommerne også. Han vant gruppen sin, og gikk dermed til finalen.

Nikita Khnykin vant den andre gruppen. I tillegg ble to andre fra gruppen hans valgt ut,
Daniel Letiagin (14), slagverk, og Balder Hella Mikkelsen (18), cello. De fire finalistene får være solister med Kringkastingsorkesteret i finalen.

Opptak fra semifinalen sendes på NRK Klassisk lørdag 1. februar og søndag 2. februar. Finalen foregår altså 21. mars, og blir direktesendt på NRK TV. Den som vinner denne, vil få 100.000 kroner, samt et solistoppdrag med Kringkastingsorkesteret.