Plassen/Sommer/Bjørdal med førjulsturne

05-12-2019


TURNERER: Kristina Farstad Bjørdal, Synnøve Brøndbo Plassen og Ingeborg Ulberg Sommer blir å høre flere steder i desember.

Folkemusikktrioen med Synnøve Brøndbo Plassen, Ingeborg Ulberg Sommer og Kristina Farstad Bjørdal gjør seg en liten førjulsturne, og de byr på vare og fine folketoner og kjente og kjære julesanger. 
 
Trioen jobber med å bevare og formidle tradisjonsmateriale fra henholdsvis Møre og Romsdal, Folldal og Røros. På programmet har de blant annet «Et lite barn så lystelig», «Den yndigste rose» og polsen «Julottan», og de besøker Systra Kafé på Sjøholt 10. desember, Hen kirke i Isfjorden 11. desember, Thomasgaarden på Røros 12. desember, Gruvekroa i Folldal 13. desember og Bortistu på Tynset 14. desember
 
Plassen
Synnøve Brøndbo Plassen kommer fra Folldal i Østerdalen. Hun vokste opp i en familie der folkemusikk og gammeldansmusikk sto sterkt. Ellers har hun drevet aktivt med musikk siden hun var ca. tolv år, både gitarspill, pianospill og sang. Hun er faglærer i musikk fra Nord universitet på Levanger, men går nå det tredje året i utøvende folkemusikk på Norges musikkhøgskole i Oslo. Hun har de senere årene jobbet mye med folkemusikk fra både Folldal, Østerdalen og Trøndelag. Hun har også jobbet i duo med Ingvild Blæsterdalen, der de har jobbet spesielt med folldalstradisjonen. Videre er hun medlem av gruppen Svadilja, som tar i bruk folkemusikk fra Østerdalen.
 
Sommer
Ingeborg Ulberg Sommer spiller fele og kommer fra Røros. Hun er en allsidig musiker med en sterk tradisjonsbevissthet. I 2018 ble hun tildelt talentstipend fra Sparebanken 1 Midt-Norge. Ingeborg er utdannet ved Noregs musikkhøgskole, der hun våren 2019 fullførte sin mastergrad i utøvende folkemusikk. Da fokuserte hun på å ta i bruk igjen ulike spillestiler fra Røros-traktene som ikke er i bruk i dag. For tiden jobber hun med litt ulike prosjekter og spiller med blant annet gruppa Frøken, duo med Sigrid Stubsveen, Sommer Trio og gammeldansgruppa Sommers.
 
Bjørdal
Kristina Farstad Bjørdal spiller trekkspill/akkordeon og kommer fra Tennfjord på Sunnmøre. Kristina fokuserer på å være en allsidig musiker og mestre mange musikksjangrer, der folkemusikk er et av hovudfokusområdene. Hun har blitt norgesmester under NM i trekkspill en rekke ganger, og hun har turnert inn- og utland,  blant anna Tyskland, Island, Shetland og Danmark. Hun har bachelor i utøvende akkordeon fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. For tida spiller hun i mange ulike prosjekter, blant anna Storm Duo med Asta Soffia Thorgeirsdottir, Sommer Trio, Sommers Kvintett og gammaldansgruppa Varde.