Oslo Trekkspillklubb inviterer til konsert 29. oktober

24-09-2019


Oslo Trekkspillklubb holder konsert i Stovner kirke 29. oktober. (Foto: Privat)

Den anbefales en tur til Stovner kirke på kvelden tirsdag 29. oktober. Der holder Oslo Trekkspillklubb konsert. På programmet står fin og variert orkestermusikk, ifølge arrangøren. 

Oslo Trekkspillklubb (OTK) ble stiftet i 1945 og er Norges eldste trekkspillklubb. Mye av trekkspillhistorien i Norge er knyttet opp mot Oslo Trekkspillklubb. Ottar Akre var klubbens første dirigent. Han ledet orkesteret helt fram til 1977 da Tom Havold overtok dirigentpinnen. I 1988 ble Erik Bergene dirigent i OTK, og han er fortsatt like aktiv. I 2018 hadde han 30 årsjubileum som dirigent! 

Etter at Erik Bergene overtok som dirigent har OTK vunnet hele 42 gull under NM på trekkspill. De siste 2 gullmedaljene fikk orkesteret under årets NM på Storefjell. OTK har også deltatt i ulike konkurranser i utlandet med bra resultat, deriblant 2 gull i den europeiske trekkspillfestivalen i Praha. I tillegg har OTK holdt konserter i flere europeiske land.  OTK er også fast arrangør av Distriktmesterskapet på trekkspill. Klubben har gitt ut flere CD-er som viser orkesterets musikalske bredde.  

Orkesteret har et meget allsidig repertoar som spenner i fra de store klassikerne, som blant annet Johan Svendsen og Pietro Frosini, til variert underholdnings-musikk. Repertoaret passer bra til kirkekonserter, og OTK har besøkt Stovner kirke flere ganger. I fjor hadde orkesteret en vellykket konsert der sammen med Nurnberger Accordionorchester fra Tyskland. Denne gang skal OTK altså ha egen konsert i Stovner kirke tirsdag 29. oktober.