Flott konsert med Skiensfjordens Trekkspillorkester og gjester

26-08-2019


Mye folk i parken da Skiensfjordens inviterte til konsert før sommerferien.

Når man skal arrangere en konsert er det mange brikker som må på plass.  Når man i tillegg skal arrangere en utendørskonsert er det viktig og også ha god kontakt med værgudene.  Dette hadde heldigvis Skiensfjordens Trekkspillorkester da de arrangerte konsert i Brekkeparken i Skien søndag 16. juni. Det var skyet og regnvær nesten hele søndagen, men en god time før konserten klarnet det opp og det ble strålende sol og nærmest skyfritt under hele konserten. 

Leder i Skiensfjordens Trekkspillorkester, Barbro Malmgren, ønsket alle velkommen til årets sommerkonsert i vakre Brekkeparken, byens storstue, og med stolthet kunne hun presentere orkesteret og programmet for konserten «Viser i parken».

Skiensfjordens Trekkspillorkester ble stiftet i 1968, og har siden den gang vært en viktig og trivelig møteplass for både aktive og passive medlemmer. De øver hver tirsdag i lokalene til Skien kulturskole, hvor det ligger til rette for både utøvelse av musikk og utvikling av gode relasjoner. Dirigent og musikalsk leder er Jørn Arve Rønningen, en aktiv og engasjert person som siden 1985 har vært en viktig inspirator, både musikalsk og sosialt.  Som lærer ved kulturskolen sørger han også for god rekruttering av unge, lovende musikanter.

Skiensfjordens Trekkspillorkester har bidratt aktivt i kulturlivet i mange år, og har også samarbeidet med mange andre musikere og sangere, noe årets konsert gav et godt bilde av.  Konserten var for øvrig den femte i rekken av «parkkonserter» og kan med dette nå kalles en tradisjon. 

Til vanlig består orkesteret av 18 trekkspillere. Til konserten ble det utvidet til 21 trekkspillere, en blåserekke på fire og fire strykere, samt trommer og bass. I tillegg var det fire sangere som bidro med flott sang.

Det ble åpnet med instrumentale Skiens-melodier, et potpourri med musikk av Samuelsen, Skilbred og Hvidtsten, arrangert av Anders Grøthe.  Deretter kom det perler på rekke og rad med musikk av
J. Villand, Nils Ferlin, Cornelis Vreeswijk, Andrew Walther, Åge Aleksandersen, Evert Taube, Olav Stedje og Ola Bremnes. Pluss noen tradisjonelle.  Med unntak av et par melodier arrangert av Grøthe og et par av Øyvind Strand, var det øvrige arrangert av Skiensfjordens egen Jørn Arve.

En super gjennomført konsert med seksten flotte musikalske nummer.  Flott balanse mellom det instrumentale og sang.  Vi vil også fremheve solist i blåserekka Guttorm Guttormsen, samt solistspill av en kvartett bestående av de yngste musikalske talentene.

Og sangsolistene Anne Gravir Klykken, Nina Gromstad, Maria Ivancevic og Erik Spets Sandvik, både alene og i samstemte duetter, og sammen med Skiensfjordens Trekkspillorkesters melodiøse bakteppe, fikk himmeltaket til å nærmest løfte seg flere ganger.

Det ble en flott kveld for de nærmere 500 publikummerne (480 betalende) som hadde tatt veien til Brekkeparken denne kvelden.

En slik konsert gjør seg ikke selv.  Det har blitt øvd fram mot dette siden februar, og de har også fått hjelp med gjennomføringen fra flere passive medlemmer.

Som publikummer takker jeg for opplevelsen.

Vi håper tradisjonen fortsetter.

Gullborg Straume Moen