Hovedsiden Telemark, D3 Velkommen til DM 2015!

Velkommen til DM 2015!

Distriktsmesterskapet på trekkspill for Buskerud, Vestfold og Telemark går lørdag 11. april i Våle samfunnshus i Re kommune.

Distriktsmesterskap på trekkspill – distrikt 3

(Buskerud – Telemark – Vestfold)

Vestfold krets av NTL innbyr til DM

Våle Samfunnshus i Re kommune

lørdag 11. april 2015

Klasser og betegnelser for DM og NM:

S1        Solist t.o.m. 11 år                    Samlet spilletid                       maks. 10 min.

S2        Solist 12-14 år                                    «                      maks. 15 min.

S3        Solist 15-17 år                                    «                      maks. 15 min.

S4        Solist f.o.m. 18 år                               «                      maks. 30 min.

S5        Solist durspill t.o.m. 14 år                   «                      maks. 10 min.

S6        Solist durspell f.o.m. 15 år                 «                      maks. 15 min.

G5       Solist gammeldans junior t.o.m. 17 år«                      3 melodier

G6       Solist gammeldans senior f.o.m. 18 år            «                      3 melodier

D1       Duetter t.o.m. 14 år                            «                      maks. 12 min.

D2       Duetter f.o.m. 15 år                            «                      maks. 15 min.

D3       Duetter durspill t.o.m. 14 år                «                      maks. 12 min.

D4       Duetter durspill f.o.m. 15 år               «                      maks. 15 min.

V         Varietémusikk                                                «                      maks. 12 min.

K         Kammermusikk                                              «                      maks. 12 min.

O         Orkestermusikk                                              «                      maks. 15 min.

U1       Underholdningsmusikk div. 1            «                      maks. 12 min.

U2       Underholdningsmusikk div. 2            «                      maks. 12 min.

G1       Gammeldans orkester div. 1                                       2 melodier

G2       Gammeldans orkester div. 2                                      2 melodier

G3       Gammeldans trekkspillgrupper                                              2 melodier

G4       Gammeldans durspill orkester                                    2 melodier

Å         Åpen klasse                                        «                      maks. 12 min.

Regler for klasseinndeling:

Ved klasseinndeling i solist- og duettklassene er alderen pr. 1.1. samme år som den aktuelle konkurransen avgjørende. Hvis det er aldersforskjell i duettklassen, er eldstemanns alder avgjørende. Gruppene inndeles etter musikkformen. I klassene: Solister, duetter, varieté, kammer-, orkester- og underholdningsmusikk skal deltagerne holde seg til musikktype som ikke går inn på gammeldans-klassens områder (gjelder ikke durspill solist). I klassene solist gammeldans junior og senior skal det spilles 3 melodier i ulike dansearter. Dansetakt og danseappell tillegges betydelig vekt i bedømmingen av klassene. Orkesterarrangementer må være skrevet for minst tre stemmer. Samspill med andre instrumenter er tillatt (unntatt duetter), dog må trekkspillet ha en fremtredende rolle. (Se også Retningslinjer for distriktsmesterskap og norgesmesterskap på www.trekkspillforbundet.no)

Vi gjør oppmerksom på at klasse for underholdningsmusikk er delt i 2 divisjoner, U1 og U2. I U1 skal musikken som fremføres være av høy musikalsk kvalitet. I U2 skal musikken som fremføres ha en enklere karakter. Deltagelse i U2 vil være godt egnet for elev/ungdomsorkestre.

Åpen klasse er for alle som spiller musikkgenrer eller har en instrumentsammensetning som ikke passer inn i de øvrige klassene. Trekkspillet/durspillet må være representert. Fremførelse, kreativitet og opptreden gir grunnlag for bedømmelsen.

Noter:

Det må foreligge lesbare noter til dommerne for følgende klasser: Solister (ikke durspill solist), duetter (ikke durspill duetter), kammer-, orkester-, varieté- og underholdningsmusikk. I klassene orkestermusikk, kammermusikk og underholdningsmusikk skal det foreligge partitur. Deltagerne skal ha med seg 3 eksemplarer av det som skal spilles når de møter på scenen til konkurransespill. Notene skal IKKE sendes inn i forkant av konkurransen.

Generelt:

Dele