Hovedsiden

Minneord om Olav Storsve

Musikalsk leder i Heimdal spelemannslag, Olav Storsve fra Klæbu, døde plutselig mandag 10. april, på sin 74-årsdag.

Olav var en allsidig mann med kvaliteter både innenfor håndverk og friluftsliv. Men det er som spellemann og dansemusiker vi i Heimdal spelemannslag vil huske han. Olav spilte både trekkspill og torader, og han behersket begge instrumentene like bra.

I sin ungdom spilte han på fester rundt om i trondheimsområdet, både med eget orkester og sammen med andre grupper. Olav var i mange år medlem av Klæbu spelemannslag, og de var på den tiden et av landets beste orkester med mange triumfer i bl.a norgesmesterskap.
Senere ble han med i Heimdal spelemannslag, og han kom inn som et friskt pust i laget. Det var gammeldans som lå hans hjerte nærmest, og han hadde et stort repertoar innefor denne sjangeren.

De siste fire årene var han musikalsk leder i laget, og den rollen fylte han på en utmerket måte.

Olav var selv glad i å danse, og han visste derfor godt hvordan gammeldans skulle spilles for at det skulle rykke i dansefoten. Han var nøye med å velge ut melodier som det var god takt i, og han hadde selv godt ”trøkk” i trekkspillet.
Siste gang vi spilte sammen, var på onsdagsdansen til spelemannslaget 5.april, fem dager før han døde. Da var det hundre dansere i salen som visste å sette pris på dansemusikken.

Olav vil bli dypt savnet av oss i Heimdal spelemannslag, og ikke minst av de mange dansere som trofast følger laget.

Våre tanker går til Dagny og resten av familien som betydde så mye for han.

For Heimdal spelemannslag, Jon Rømuld

Dele
 

Besøkende

Vi har 92 gjester her nå