Hovedsiden

Jovan Pavlovics Trio med plate

Fredag 3. mars 2017 slipper Jovan Pavlovic Trio sitt første album på Øra Fonogram. Platen er et samarbeid med MiN-ensembelet, og ble spilt inn «live» i Nord-Norge våren 2016.

Jovan Pavlovic har medvirket på en rekke plater. Men den nye plata er den første som utgis under hans navn, og det er den første plata der han har komponert og arrangert all musikken.

Det er tre anerkjente og erfarne musikere som har funnet hverandre. De spiller nyskrevet musikk sammen med MiN-ensemblets åtte meget dyktige musikere. Samarbeidet byr på fantastiske instrumentalister, impulser fra mange verdenshjørner, og virtuost samspill med gnistrende improvisasjoner. Musikken er laget spesielt for denne besetningen. Resultatet er en rytmisk lek med fokus på improvisasjon, og medimpulser hentet fra klassiske toner og jazz.

Spesialisert på folke- og romanimusikk
Pavlovic har gjennom mange år spesialisert seg på folke- og romanimusikk fra Balkan, og viderefører nå tradisjonen med egne nyskapende komposisjoner. Han har etter 22 år i Norge etablert seg som en av Norges fremste musikere innen sin sjanger. Dette har gjort ham bemerket som komponist og arrangør både til konsert- og teaterscenen.

“Refleks” inneholder sju verk, og sammen med Jovans syngende trekkspill, bidrar Helge Norbakken og Gjermund Silset med sitt særegne lydlandskap.

På turne
28. februar til 5. mars drar Jovan Pavlovics Trio på turne, arrangert av Midtnorsk jazzsenter. Da besøker de Levanger 28. februar, Steinkjer 1. mars, Batnfjord 3. mars, Trondheim (Dokkhuset) 4. mars og Stjørdal (Kimen kulturhus) 5. mars.

(Foto: Privat)

Dele
 

Besøkende

Vi har 101 gjester her nå